Stars
9 maart 2025 - Nijmegen, Nederland
De laatste dagen in dit prachtige land, de tijd is zo snel gegaan. Heb nog een paar dingen gepland, dagje golfen en naar Hobbiton.
Woensdag geboekt om op de Tauranga golf club een rondje te lopen. En in tegenstelling tot NL zijn er geen kleding voorschriften, als je het spel maar beheerst. Wordt gekoppeld aan een club speler, en daar was ik wel blij mee. Een nuchtere maar gezellige kerel die Mitch heet. We lopen onder de brandende zon en slaan de golfbal steeds verder weg, heeft alles te maken met de hoogte verschillen (normaal sla ik niet zover). Moe en voldaan genieten we nog even na op het terras van een drankje, en praten over reizen in het algemeen, we groeten elkaar en gaan vervolgens onze eigen weg.
Had afgesproken om op tijd bij mijn neef te zijn voor een home cooked meal. En om afscheid te nemen van de familie (helaas kon niet iedereen aanwezig zijn). Na het eten en het afscheid komt het gedeelte waar ik toch wel tegenop zag. Het inpakken van de koffer, moet er aan wennen dat ik weer naar huis ga. Koffer met moeite dicht gekregen, en onder het gewicht te houden is ook gelukt. Later op de avond, onder genot van een glas wijn, op het terras gezeten en met bewondering gekeken naar de heldere sterren, wat een schouwspel Orions belt, Southern cross en meer sterrenstelsels die wij in NL nooit zullen zien, in één woord, schitterend.
Donderdagmorgen, de dag van vertrek. Rijden we richting Matamata waar de Hobbiton Movie set is gebouwd, je hoeft geen fan te zijn van “the lord of the rings” maar het is een leuke beleving. Je loopt door “The Shire” en ziet en hoort hoe de filmset tot leven is gekomen, en hoe je bij de neus wordt genomen. Ronde deuren die je klein of heel groot maken, de trucage van film. De hele tour duurt 2,5uur en sluit af met een drankje bij “The green Dragon “. Later rijden we naar Auckland international airport, de gesprekken in de auto zijn luchtig, en ik merk dat we het afscheid nemen aan het uitstellen zijn. Aangekomen bij de terminal is het moment toch echt aangebroken. Bedank Allan en Gillian voor hun gastvrijheid en het lenen van een van de auto’s. Een dikke knuffel en nog een paar laatste woorden en wensen. Loop terwijl ik ze gedag zwaai richting de incheckbalie. Gelukkig geen rij, de koffer was idd onder het gewicht alhoewel het niet veel scheelt. Dan de controles die zijn erg streng en gelukkig kom ik hier ook soepel doorheen. Wachten tot het vliegtuig vertrekt, en die gaat op tijd👍🏼
Na een rustige vlucht van 12,5uur landen wij op Shanghai airport, (zelden z’n groot vliegveld gezien) we beland in een bureaucratisch mallemolen, hier controleren en daar wachten, dan daar wachten en weer een controle, in de tussentijd zijn er al twee aanstekers in beslag genomen. Eindelijk door alles heen en tijd om iets te drinken en rond te lopen. Ga een sigaretje roken en beland in een Chinese cel van 5x5 met 12 camera’s die alles en iedereen volgen. Ook de volgende vlucht gaat op tijd, en als ik wil boarden krijg ik te horen dat de aansteker die in mijn koffer zat in ook beslag is genomen.
Het vliegtuig is halfvol en mag een andere stoel uitzoeken (niet in first of business class) dan maar in premium economie, heerlijke een bredere stoel met voetenbankje voor de komende 14,5uur naar Zürich weinig turbulentie tijdens de vlucht, dus een mogelijkheid om mijn ogen te sluiten. Met nog een paar uren te gaan en een paar films later landen we op Zürich airport. Wederom paspoort en bagage controleren en door richting mijn eindbestemming Schiphol.
Nog maar 1,5uur vliegen landen we, natuurlijk landen we op de Polderbaan en de verste gate van Schiphol dus nog een stuk lopen naar de bagageband, daar zie ik Megan en Koen staan, en als ik mijn koffer van de band heb gepakt langs de douane en dan is het tijd voor een dikke knuffel. Vele gesprekken en uren later kom ik eindelijk na 44uur thuis aan waar ik ruim 7 weken geleden begon aan deze reis.
Vele herinneringen, ervaringen en intens dankbaar dat ik deze reis en alle bijzondere mensen heb mogen meemaken en ontmoeten.
Kijk met liefde terug en wie weet……….

Spreek je… later